De hoofdactiviteiten van een wielervereniging bestaan zoals je natuurlijk al verwacht hoofdzakelijk uit fietsen en fiets-gerelateerde activiteiten. Van het eerste weekend van maart tot en met het laatste weekend van september fietsen we elk weekend een diversiteit aan tochten. Zo staan er op de kalender tochten in de directe omgeving, maar ook Toertochten bij andere verenigingen. We verzamelen bij het Veerhuis in Ravenstein.

 

Daarnaast  fungeert TWC het Stalen Ros als start locatie voor Start2Bike.

Start2Bike is het sportstimuleringsprogramma van wielersportbond NTFU. Elk jaar stappen duizenden mensen voor het eerst op een racefiets. Deze startende wielersporters zitten vol vragen en beschikken nog niet over de vereiste basisvaardigheden van het sportief fietsen. Wij helpen ze op weg! Twee keer per jaar start op ruim 80 locaties in Nederland een nieuwe serie Start2Bike trainingen.

Trainingen
Tijdens 4 a 6 trainingen van ongeveer 3 uur leren deelnemers de basisvaardigheden van het sportief fietsen. Start2Bike draait vooral om het verbeteren van de fietstechniek. Onderwerpen als remmen, schakelen, bochten, groep rijden, obstakels, klimmen en dalen komen aan bod. Door het laagdrempelige karakter van Start2Bike is het programma geschikt voor deelnemers van 15 tot 75 jaar.

Kijk voor meer informatie op www.start2bike.nl

 

Naast de wekelijkse tochten op zondag wordt er iedere woensdag tussen mei en september ook gefietst. Om 19:00 uur wordt er gestart bij het veerhuis in Ravenstein. De afstanden variƫren van 60 tot 80 kilometer.

Bij alle tochten wordt er gereden in drie groepen, namelijk een A, B en C groep. Het verschil in de groepen zit hem vooral in de snelheid en de afstand die er gereden wordt. Doordat we in drie groepen fietsen is het mogelijk om op alle niveaus te kunnen fietsen.

Een van de hoogtepunten van het jaar is voor de meeste leden de buitenlandse reis. Begin juni reizen we met een grote groep af naar een uitdagend gebied. Daar zullen we drie dagen genieten van mooie tochten door het heuvellandschap, maar ook van gezellige avonden welke tot in de late uurtjes kunnen duren.

Om in de winter de conditie op pijl te houden zijn er diverse vaste groepen die wekelijks kilometers op de weg maken, maar ook verschillende groepen die de atb pakken en winterse tochten maken in de bossen van de Maashorst en Herperduin.