Een van de hoogtepunten van het fietsjaar is het lang weekend in het buitenland waarbij we op vrijdagochtend vertrekken en zondagavond terugkomen. Bijna alle leden verheugen zich op deze drie dagen sportiviteit en gezelligheid. Elk jaar staat er een andere bestemming op de kalender. De bestemming ligt meestal rond de 3 uur rijden vanaf Ravenstein. Hiermee kunnen we een uitgebreid fietsgebied bestrijken van Paderborn in Duitsland tot Vianden in Luxemburg.

Over het algemeen wordt er een bestemming uitgezocht met een heuvelachtig landschap, met schitterende dalen maar ook over de pittige heuvels. De meerdaagse draait niet alleen om fietsen, maar natuurlijk ook om de gezelligheid. Na het fietsen wordt er onder het genot van een drankje nog nagepraat op het terras van het hotel of van de gehuurde huisjes.
Het avondprogramma bestaat uit gezamenlijk eten en natuurlijk gezellig iets drinken.

Één keer in de 5 jaar verlengen we de Meerdaagse met een extra dag en reizen we een paar uurtjes langer. In 2010 heeft de reis ons gebracht naar de Vogezen, waar we vier dagen heerlijk hebben gefietst. Bijna alle leden hebben ook deelgenomen aan de 3 Ballons. Dit is een Cyclosportieven met afstanden van 205 en 109 kilometer. Degenen die niet mee hebben gedaan hebben zelf lekker gefietst en zijn daarna de andere leden gaan aanmoedigen op de afsluitende klim.