Op de zondag ochtend staan er twee soorten tochten op het programma, namelijk een Toertocht, of een Clubrit. Een toertocht wordt gereden bij een andere vereniging en een clubrit is een rit die door het Stalen Ros zelf is georganiseerd. 

Op de kalender staan jaarlijks ongeveer 10 toertochten, Hieronder verschillende tochten bij verenigingen in de buurt, zoals de Merxklassieker in Berghem, de Schaijkse lentetocht en de Coppi toertocht in Herpen..
Naast de toertochten in de directe omgeving staan er elk jaar ook een aantal toertochten op in een andere omgeving, we kiezen jaarlijks een aantal nieuwe tochten die toegevoegd worden aan het Toer programma. Deze tochten brengen ons naar nieuwe gebieden en nieuwe uitdagingen.

De toertochten worden vooral gereden in het voorjaar als voorbereiding op de meerdaagse, maar ook na de meerdaagse vind je een aantal toertochten welke zeker de moeite waard zijn.

Een clubrit is een tocht die georganiseerd wordt vanuit Ravenstein. In de meeste gevallen vertrekken we om 08:45 uur vanaf het Veerhuis voor een tocht door de regio. De ervaren fietsers kennen de regio op hun duimpje en zetten mooie tochten uit richting alle windstreken en door verschillende mooie gebieden. Zo behoren tochten naar de Veluwe, Groesbeek, Ooijpolder en de Loonse en Drunense duinen tot de mogelijkheden. De afstanden liggen meestal rond de 100 kilometer, met enkele uitschieters naar de 125 kilometer.

Naast de clubritten in de omgeving staan er elk jaar ook een aantal clubritten op waar we met de auto naar toe gaan. Meestal gaan we dan naar Limburg of naar de Belgische Ardennen. Deze tochten geven een mooie afwisseling op het programma.

 

Wil je een keertje meefietsen op de zondag, dat kan. Stuur dan een mail naar info@stalenros.nl.